img
Blog

Leuk dat je hier bent!! En welkom op mijn blog. Ik deel hier heel wat handige en zeer nuttige informatie en weetjes over het thema studeren en leren studeren.

Jaren geleden analyseerde ik het volledige leerproces en hakte ik dit zelf in hapbare stukjes 😉. Dit geef ik ook als advies voor grote taken, opdrachten en toetsen... En dus geen zinloos advies!

Het onderverdelen van dit proces leidde tot het succesvol uitbouwen van een zelfstandige praktijk. Sterke wendingen in mijn priveleven en de wens om zelf nog te gaan studeren zorgden ervoor dat ik dit tijdelijk on hold zette...

Maaar hier ben ik dus terug. Met nog steviger gefundeerd advies door mijn eigen kennis en ervaring! Ontdek snel al mijn tot hier toe geschreven blog pagina's. Volg mij, want deze blog is nog niet aan het einde van 'zijn Latijn' 😉

img
Boekbespreking

Boekbesprekingen maken... Hoe pak je dat op een goede manier aan? Ik heb hier veel mee zitten 'kullen' (excuse my kempisch)... Dit was voor mij vaak een vervelende taak. Tot ik uitviste en ontdekte hoe ik dat het beste kon aanpakken.

Hier leg ik je uit hoe jij het beste een boekbespreking aanpakt.

Boekbespreking
img
Woeps, te laat gestart

Ben je te laat gestart met studeren... Oeps!!!

Neem deze sneltips ten harte en je komt al een heel eind. Het is geen garantie dat je dit gaat lukken. Maar de stress kan al aanzienlijk zakken en het geeft alvast super veel houvast!

Check snel

Sneltips
img
Waarom planning essentieel is

Wil je meer weten waarom planning nu zo belangrijk is?

In het kader van studeren is planning niet weg te denken. En leer je het nu? Super!!! Je gaat de rest van je leven nog van alles en nog wat moeten plannen. Dus check ✔️, start learning!

Check dan zeker dit!

Planning=essentieel
img
Plannen

Plannen is essentieel... Oke, check, maar hoe doe je dat?

Euhm, is dat dan zo moeilijk? Nee hoor. Hier super moeilijk. Met deze tips verlies jij geen tijd met het uitzoeken wat een slimme en efficiënte manier is om te plannen.

Pffft, ik heb nooit tijd! Ook niet om te plannen. --> Hmm, best dat je toch even tijd neemt om te plannen en zo je tijd beter leert gebruiken en inzetten.

Klik snel door!

Plannen
img
Schema's maken

Schema's maken... Een grote hulp bij het memoriseren van leerstof.

Hoe doe je dat?

Ga stap voor stap aan de slag met deze tips en korte gids. Experimenteer en zoek uit wat jou het beste ligt.

Klik snel op de knop.

Schema's maken
Nog meer studeerhacks en tips?
Abonneer je op mijn nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van tips, tricks en de allerlaatste weetjes!