img
Hoe maak jij een fantastische boekbespreking

Boekbesprekingen maken... Hoe pak je dat op een goede manier aan? Ik heb hier veel mee zitten 'kullen' (excuse my kempisch)... Dit was voor mij vaak een vervelende taak. Tot ik uitviste en ontdekte hoe ik dat het beste kon aanpakken.

Ontdek hoe in het filmfragment. Klik hier

Play
img
Belangrijke vaardigheid

Bij het maken van een boekbespreking leer en train je heel belangrijke vaardigheden. Die vaardigheden komen goed van pas in jouw hogere studies.

Je leert om de kern uit teksten te halen en hoe je hiervan een samenvatting kan maken. In het hoger onderwijs ga je dit heel veel moeten doen.

Het is dus super waardevol dat jij nu al leert om teksten te verwerken. Oefen, train en leer... Daar pluk jij later de vruchten van.

Watch info
img
Leer jezelf kennen!

De tijd die je nodig hebt om teksten te lezen en hierbij belangrijk zaken te noteren, is heel nuttig, en handig. Je leert zo jezelf steeds beter kennen.

Hoe lang kan jij je concentreren? Hoe lang kan je lezen en notities nemen, zonder je concentratie te hard te verliezen?

Trial en error zijn hier waarschijnlijk wel aan zet. Maar dat mag jou niet in de weg staan om jezelf te leren kennen. Het is waardevolle info die je ook later goed gaat kunnen gebruiken.

Zie meer
img
Start to plan

Als je goed weet hoe lang jij doet over het lezen en notities nemen in een boek, kan je beginnen plannen.

Ook dit is een heel belangrijke vaardigheid die je hard gaat nodig hebben. Ook in je professionele leven is planning en de vaardigheid om tijd in te schatten, en een goede planning op te maken noodzakelijk.

TIP: voorzie voldoende tijd! Je weet nooit wat er onderweg nog moet gebeuren van grote taken. En deadline is deadline. Het zou jammer zijn dat je die niet haalt, na alle moeite die je deed!

TIP: Loopt er iets uit? Dat kan zeker gebeuren. No worries! Plan dat onderdeel opnieuw in. Zo vermijd je dat je in de problemen komt met de rest van je planning. Je boekbespreking is vast niet het enige dat je moet doen.

See more
img
Weetjes, tips en tricks?
Blijf op de hoogte, weet als eerste alles! En volg deze super interessante tips! Abonneer jezelf